GLUTEN
(nieznany wiersz dietetyczny
Moniki
Strzępki i Pawła Demirskiego)
Je tylko tłuszcz i mięso, głównie boczek.
Żadnych warzyw. Obserwujemy go
przez lata, ciągle na tej diecie, dobrze
się czuje,
świetnie wygląda.
Przestałam jeść gluten, potem przeszłam na
dietę
tłuszczowo-mięsną. Nie liczę kalorii, jem,
kiedy chcę,
i tyle, ile potrzebuję. Ciśnienie spadło,
ustąpiły bóle stawów, schudłam 10 kilo.
Nie jem pieczywa,
nie jem węglowodanów,
jem za to sporo ryb.
Schudłem 20 kilo.
[źródło: http://www.polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1564151,2,strzepka-i-demirski-o-nowym-spektaklu-o-dietach.read#ixzz2pVvHcZfO, dostęp: 10:30 2014-01-05]