Miroljub Todorović
zupa z mózgu
mózg przelać
wrzątkiem
oczyścić skórę
i drobno posiekać
na odrobinie tłuszczu
podsmażyć
główkę cebuli
i dwie łyżeczki mąki
gdy zasmażka się zeszkli
dodać posiekany mózg
dokładnie wymieszać
posolić i popieprzyć
jelito
wyczyść jelito
odwróć je
i pozostaw
do wysuszenia
dam wam przepis na panierowanego
miroljuba todorovicia
pół kilo miroljuba todorovicia
zagnieść z wodą
podzielić na cienkie kotlety
podpiec na rozgrzanej patelni
w głębokiej misie wyrobić
około dziesięciu świeżych miroljubów todoroviciów
następnie wszystko dobrze wymieszać
kobiety wolą żeby miroljub todorović
wyrósł im pulchniejszy
lepiej nie robić pulchnego
miroljuba todorovicia
cienki lepiej się wypiecze
piec uważnie swojego miroljuba todorovicia
do momentu aż przyrumieni mu się skórka
miroljuba todorovicia z przyrumienioną skórką
pokroić na kawałki
i podawać od razu